Festival: Rock Werchter 2de Headliner – BLUR

Nummer 2 is binnen! Op vrijdag 5 juli zal Blur headlinen op de Main Stage van Rock Werchter.  Het wordt een fijn weerzien. De vorige -en tot nog toe enige- doortocht van Blur in Werchter dateert van 1999.  Hun optreden op Rock Werchter, dat in 2013 plaats vindt van donderdag 4 tot en met zondag 7 juli, is van eerder exclusieve aard. Optredens van Blur zijn namelijk schaars. Ook volgende zomer. Whoohoo!
Blur is één van de boeiendste muzikale fenomenen van de afgelopen kwarteeuw. De Britten accentueren dat zelf met “21” (2012), een lijvige box waarin het quasi volledige oeuvre van de groep zit vervat. Het valt op hoe het Londense viertal even hard (“Song 2”) als zacht (“Tender”) kan raken en hoe behaaglijk het pure pop (“Coffee & TV”) koppelt aan experimenteerdrang (“Beetlebum”). Het zit er allemaal in en het is allemaal even goed. Blur opereert vandaag op een sporadische basis. Omdat losvast de leden het best uitkomt. Drummer Dave Rowntree is sinds kort advocaat, gitarist Graham Coxon werkt onder eigen naam, bassist Alex James maakt kaas en voorman Damon Albarn is de meest fascinerende muziekmens (Gorillaz, The Good, The Bad & The Queen, Afrikaanse muziek, opera…) van zijn generatie. Blur past zich aan en vaart daar wel bij. Het toert niet maar speelt losse concerten. Waarbij opvalt hoe de muziek mettertijd alleen maar sterker is geworden. Blur maakt geen albums maar brengt losse nummers uit. Waarvan de jongste twee (“Fool’s Day”, “Under The Westway”) tot hun beste werk  behoren. Een groep voor en van deze tijd.
Rock Werchter 2013 vindt plaats van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli in Werchter. Vier dagen lang is in het Festivalpark het beste van nu te zien en te horen op drie podia. Gevestigde waarden, helden van vroeger en nu en de grote namen krijgen -naar goede gewoonte- hun stek op de Main Stage. De Pyramid Marquee focust op electronische muziek in al zijn dansbare vormen op donderdag en vrijdag. Op zaterdag en zondag wordt de programmatie daar met aanstormend talent, intieme(re) optredens en dance beats in de late uren ingevuld.  In The Barn is het een fijn weerzien met bekende namen maar evengoed is het de plaats om de helden van morgen te ontdekken. De betere concertzaal op een festival. Rock Werchter programmeert overtuigd over genres heen. Dat wordt gesmaakt. Het festival is een internationale topper. In 2012 kaapte Rock Werchter tijdens Eurosonic in Groningen de European Festival Award voor “Best European Festival Line-Up” weg. Over de vier festivaldagen heen vonden in 2012 zowat 140.000 (unieke) festivalgangers uit alle mogelijke windstreken de weg naar een op voorhand uitverkocht festival.
Eerder werd reeds aangekondigd dat Rammstein als headliner zal optreden op zaterdag 6 juli. De ticketverkoop voor Rock Werchter 2013 start op vrijdag 2 november. Meer info volgt snel. WEET MEER VIA WWW.ROCKWERCHTER.BE VIA TWITTER (#RW13) ROCK WERCHTER PAGE OP FACEBOOK

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.