Festival: VOLBEAT OP ROCK WERCHTER

Rock Werchter voegt vandaag een flinke schep rock aan het programma toe.  Het Deense Volbeat staat op donderdag 4 juli op de Main Stage van Rock Werchter. Rock ‘n roll! Eerder werd reeds aangekondigd dat Blur, Depeche Mode, Editors, Green Day, Kings of Leon en Rammstein op Rock Werchter 2013, dat van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli plaats vindt, zullen spelen. Binnenkort meer!

 

Credits: Bert Schevernels

Metal’s hottest. De Denen van Volbeat – een afkorting van Volume.Beat – zijn de nieuwe goden in het land van Metallica en Motörhead. Vorig jaar waren ze de grote revelatie van Graspop Metal Meeting. In 2010 en 2011 stonden ze in een volgepakte Lotto Arena in Antwerpen. Hun eerste doortocht op Rock Werchter is een logisch vervolg. Volbeat is helemaal klaar voor de overstap naar een breder publiek. Dat is op zijn beurt al grotendeels overtuigd. Een voorbeeld: bij Studio Brussel heeft de groep even hoog in ‘De Zwaarste Lijst’ als in ‘De Afrekening’ gestaan. De reden is simpel: de muziek. Volbeat denkt ruimer. Het overwicht ligt duidelijk bij metal maar de Denen wijken graag af. Naar punk. Naar rockabilly eveneens. Johnny Cash en Elvis Presley zijn helden en ze coveren ‘I Only Want To Be With You’ van wijlen Dusty Springfield, de ‘queen of white soul’. Aanstekelijk, energiek en verfrissend Scandinavisch.
Rock Werchter 2013 vindt plaats van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli in Werchter. Vier dagen lang is in het Festivalpark het beste van nu te zien en te horen op drie podia. Gevestigde waarden, helden van vroeger en nu en de grote namen krijgen -naar goede gewoonte- hun stek op de Main Stage. De Pyramid Marquee focust op electronische muziek in al zijn dansbare vormen op donderdag en vrijdag. Op zaterdag en zondag wordt de programmatie daar met aanstormend talent, intieme(re) optredens en dance beats in de late uren ingevuld.  In The Barn is het een fijn weerzien met bekende namen maar evengoed is het de plaats om de helden van morgen te ontdekken. De betere concertzaal op een festival. Rock Werchter programmeert overtuigd over genres heen. Dat wordt gesmaakt. Het festival is een internationale topper. In 2012 kaapte Rock Werchter tijdens Eurosonic in Groningen de European Festival Award voor “Best European Festival Line-Up” weg. Over de vier festivaldagen heen vonden in 2012 zowat 140.000 (unieke) festivalgangers uit alle mogelijke windstreken de weg naar een op voorhand uitverkocht festival.

TICKETINFO
Tickets voor Rock Werchter 2013 zijn verkrijgbaar via proximusgoformusic.be   Klik hier voor gedetailleerde ticketinfo.

WEET MEER VIA WWW.ROCKWERCHTER.BE VIA TWITTER (#RW13) ROCK WERCHTER PAGE OP FACEBOOK

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.